perjantai 26. elokuuta 2011

This is London.

Se elää!

Hädintuskin. Oon taas maailman parhaassa hostelissa (tuun tänne aina)ja jotenkin mut on huijattu ajattelemaan et oon lomalla ja on ihan ookoo valvoa kuuteen ja kitata kaljaa. Ainakin on ollu hauskaa! Paitti viime yönä. Mun kämppikset dormissa oli ekaks tosi kivoja, mut nyt kaikki ranskalaiset ja italialaiset mussukat on tullu sinne. Ne panee, rikkoo mun silmälaseja ja siirtelee mun tavaroita. Mut muuten on ollut ihan parasta! Oon löytäny elämäni miehen, harmi et se on mua 9 vuotta nuorempi. Ei kyl uskois koska se on ehkä ihanin ja fiksuin ikinä. Mut se lähti eilen, ja sitten näinkin heti unta et se tuli takas tänne koska sen äiti oli tykännyt musta ja sanonut et nyt meet hakemaan sen Sannan takas. Onneks me tehtiin ihan valveilla sopimus et jos mulla jossain vaiheessa on 38 kissaa ja oon vielä nykystäkin vanhempi ni voidaan mennä naimisiin.
Lähdenkin tästä kissaostoksille.

Lentomatka tänne meni tosi putkeen. Halusin näköjään alitajusesti lähtee tyylillä, ja jätinkin mun puhelimen Suomeen. Sitten ylikiloista velotettiin 56 euroa, mikä oli ilo maksaa. Oon ihan mustelmilla noiden kamojen raahaamisesta, näytän siltä et mut ois hakattu.

Tutustuin heti maanantaina tuolla rakkaalla kattoterassille muutamaan suomalaiseen, mikä on tosi jännä koska en koskaan ennen oo reissuilla tavannu suomalaisia. Sitten muutenki heti ekana iltana tuli tutuiksi monet naamat joiden kaa on viettänyt täällä koko ajan. On kyl hassua miten hostellissa melkein heti muodostuu semmonen oma varaperhe, jonka kanssa on koko ajan, sitten ne yks päivä lähtee ja on ihan tyhjä olo. Ettei nää näitä hetken aikaa mun ystäviä olleita ihmisiä enää välttämättä koskaan. (Paitti mun tulevaa aviomiestä toivottavasti joka lupas tulla käymään täällä.)

Tapahtui muuten ihme tossa yks päivä. Mun ihana ex-kollega on ollut töissä täällä, ja se lupas kysyä samalla kun kattelin netistä kämppiä et tietääkö sen entiset kämppikset mitään. Tsadaa, niiden kodissa onkin huone vapaana! Kävin kattoo sitä eilen, ja voi terve mitä unelmaa. Tiiättekö kun menee paikkaan sisään ja tuntuu et menis kotiin? Se on just sellanen tyypillinen enkkutalo, semmonen ihana, ja sisustustyyli on ihan Sannaa, vanhaa ja paljon kaikkea kiinnostavaa seinillä. Kämppikset vaikutti supermukavilta, tultiin heti juttuun. Muutan sinne huomenna testiviikoks, ja toivottavasti ne ei kyllästy muhun viikossa vaan saan asuu siellä kauan. Ainakin se vuokraemäntä-tyttö sanoi jo eilen et etköhän sä täällä yli viikon oo :) Mutta silti tällee peruspessimistinä ois ihan kiva jos vähän pidätte jotain peukuntynkää pystyhkössä asennossa. Alue jolla mä muutan on Angel, joka vaikuttaa tosi ihanalta. Oon käynyt siel ennen ku moikkasin just siellä asunutta ex-kollegaa, ja se oli mulle se hetki et aiemmin vähän pettymyksen tuottanut turisti-Lontoo vihdoinkin kolahti.

Oli vähän rankkaa parit eka päivää. Tai siis oli kiva olla tääl hostelissa, mut jotenki ku oli hirveet paineet kodin löytämisestä ja sitten tuntu pahalta jotenkin kun muut on lomalla ja menossa kotiin. Että voisin hyvin olla täällä vaiks kuukauden lomalla mut et koti-ikävä oli kyl vähän yllättävän paha. Nyt sitten kun on toi koti hoidettu ainakin hetkeks niin ihan hyvillä mielin on nyt :) Ens viikolla ehtii alottaa aina niin antoisan duunin metsästyksen ja sitten toivottavasti alkaa kotiutua ja arki rullata.

Hei nyt kun kerran vedetään tätä maratonpostausta (ja ilman kuvia jee!) niin pakko jakaa
(erityisesti mua visiteeraamaan tuleville)

Pari vinkkiä Lontooseen:

- Majoitus: Ehdottomasti St Christopher's Village. Tää on paras ja hauskin hostelli missä oon ikinä ollut. Mä asun Angelissa joka on Northern Linella pari pysäkkiä pohjoiseen, eli tästä on superhelppo tulla mun luo. Norwegian lentää Gatwickille, josta pääsee puolessa tunnissa ja about kympillä junalla tohon viereen London Bridge Stationille, josta kävelee viitisen minsaa tänne hosteliin. Parasta on se et vastapäätä on ihana Sainsbury's, josta suomalaiselle löytyy vaikka mitä superhalpaa ja ihanaa (esim. kaljaa mutta myös tollasia snack-rasioita joissa on vaikka paloteltuja porkkanoita ja ruohosipulidippiä). Kaikki menee aina kattoterassille (okei no kesäkuukausina) minne voi viiä omat juomat, ja siellä etenkin yksin matkaava varmasti tutustuu ihmisiin. Varokaa silti parta-Adamia, baarimikkolahjaa maailman naisille, joka siis luultavasti yrittää jokaista maailman naista ja panee kahta kolmasosaa niistä.

-Voikkaripaikka: Tän hostelin vieressä, pari ovee oikealle, on Shrigley's joka on sellainen pieni kahvila jossa oon käynyt joka päivä. Se henkilökunta jo nauraa mulle kun tömähdän joka päivä yhen aikaa sinne darrasena. Sandwich-valikoima on valtava, ja ihan superhyvää. Ne maksaa 1,5-3 puntaa, ja on parhaita ikinä.

-Puhelinostokset: Jos oot urpo tai haluat vaan lähteä tyylillä ja jätät puhelimen Suomeen, kannattaa rohkeasti suunnata Elephant&Castlen marketille. Puhelin, sellanen ihanan helppo Samsung millä voi soittaa ja tekstata, irtoaa 20 punnalla. Mä ostin sellasen top up -liittymän kuin Lebara, eli siihen voi ladata saldoa kaikissa corner shopeissa ja muissa. Oon soitellut ja tekstaillut aika paljon, mut viel on melkein puolet saldoa jäljellä. Soittaminen UK:ssa on joku 5 pencee minuutilta, ja ulkomaille kans tosi halpaa (toi on niinku ulkomaisille suunnattu liittymä).

-Cottage pie: En oo koskaan tajunnut et miten ihmiset ei tykkää brittiruuasta. Mä tykkään. Se on just sellasta ihanaa kotiruokaa. Testattiin eilen yhden suomalaistytön kanssa cottage pieta, joka oli niin hyvää (ja kuumaa). Siinä oli alla liha-porkkanakastiketta, päällä muusia ja juustoa ja vieressä herneitä. Niin hyvää. En oo syöny vielä yhtään pitsaa tai pastaa, eli oon hyvää vauhtia matkalla truu kulinaristiks.

Jee. Oli vähän asiaa. Kuka jaksoi lukea tänne asti?

Pus murut ♥ Ikävä!

8 kommenttia:

Riksu kirjoitti...

Kuulostaa hyvltä!! Ihanaa kun kirjotat tänne ja cottage pie on oikeesti parasta! ♥

Sanna kirjoitti...

Niin on! Cottage pie siis parasta. En tajuu miten oon kaikki nää vuodet jättäny niin monta pieta syömättä. Sheperd's pieta en kyl ihan tiiä, kuulostaa lampaiselta. Mä en syö lammasta. Ooks maistanu?Kiva et lähit lueskelee, toivottavasti tää kirjotusinnostus hetken kestää :)

Lulu kirjoitti...

Mä jaksoin lukee! Ihanaa ett löysit kodin ja koht löytyy työpaikkakin! Mut oot sit lomalla vaik ku me tullaan sinne!!! :)

<3 puspus

Sanna kirjoitti...

Hyvä Lulu! Joo, yritän lomailla, ainaki töistä, en sit tiiä mitä toi koulu laittaa tekee mut toudellaki varaan aikaa parhail vierail evö.

Essi kirjoitti...

minäkin jaksoin !!! Vitsi toi kuulostaa kyl niin ihanalta paikalta ! :) ja muutenki kiva et sul on kivaa(hyvin sanottu) <3

Sanna kirjoitti...

Hyvä Eppi! Kiva et sust on kiva et mul on kivaa, toivottavasti sullaki on ♥

Soile kirjoitti...

9 vuotta nuoremmat miehet on just parhaita! Tai 10. :)

Sanna kirjoitti...

Siis periaatteessa meillä on ehkä ikäeroa (mun uuteen ikään) joku kolme vuotta :D Oli kyl vähän semmone voivittu-hetki kun kävi ilmi minkä ikäsiä ollaa, seki aatteli et oon joku 21-22. Mut nyt se ei lirkuttele mulle FB:ssä ni tää rakkaustarina on ehkä loppu :,(