torstai 28. kesäkuuta 2012

Kun mikään ei riitä (eli Sannan eka yliopistovuosi).

Nyt se on sitten hoidettu, eka yliopistovuosi meinaan. Sanotaanko että voiton kautta vaikeuksiin? Olo on tällä hetkellä elämässä muutenkin pelokas, ahdistunut, stressaantunut, eksynyt, sanoisinko lähes toivoton ja itkuinen.

Ja siis muistakin syistä kuin että toi Euro 2012 meni ihan vituiks. Elämä ois varmasti ees piirun verran iisimpää jos ei tykkäis jalkapallosta.

Saatiin siis tänään kevätlukukauden tulokset. Täällä menee siis niin, että maksimipisteet on 100. A on paras, sen saa 70 pisteellä. B on 60-69 pojoa. Meinasin ekaks sanoa että C on 50-59 pistettä mutta en ookkaan ihan varma - 40 pistettä tarvii siis että pääsee läpi, D on feilaus (eli 39 tai alle pistettä) niin oiskohan toi C sitten 40-59 pistettä? En hallitse aakkosia. Katri tosin onneks hallitsee, ja korjataan että
A = 70-100, B = 60-69, C = 50-59, D = 42-49, E = 40-42 ja F(ail)= alle 40. (Kiitos Gaytri <3) Tässä on kaikista tän lukukauden kurssitehtävistä saadut arvosanat:


Syksyllä mulla oli neljän kurssin linja AAAB mikä oli aika ahdistavaa. Halusin neljä A:ta ja aattelin, kun syksyn kurssit oli niin helppoja, että jos ei tule nyt niin ei sitten koskaan. Nyt keväällä oli tilastomatikkaa ja muuta, että en oikeestaan ees aatellut että se kaunis unelmarivi ois mahdollinen.

Nyt siis keväällä sama homma, AAAB. Nää on ne kurssiarvosanat:


(Sori toi kuvien pienuus ja huono laatu! Sellasta se on screen capin kanssa. Klikkaamalla pitäis isontua.)

Vitut. Sain B:n siitä yhdestä kurssista mistä aattelin että varma A napsahtaa. Mä sain mun esseestä 55% eli ihan järkyttävä tulos, mä en tajua mitä helvettiä on tapahtunut koska musta se oli tosi hyvä essee. Enkä mä oo tottunut tollasiin tuloksiin etenkään jos kirjotan mun lempiaiheesta eli median vaikutuksesta lapsiin. Laitoin meiliä opettajalle et mitä tapahtui, toivottavasti se vastaa pian.

Oon oikeasti tosi masentunut. Ja JOOJOO tiedän että on maailman hölmöintä miettiä vaan sitä yhtä asiaa mikä meni vikaan eikä vaikka hehkuttaa sitä että se helkkarin matikka tuli tosiaan läpästyä kahdella A:lla sekä kokeesta että raportista. Varmasti huomenna on parempi fiilis mut tänään tällasta.

Tiedän ihan oikeasti että noi on hyvät tulokset, kyllä. Mutta ne ei oo ne tulokset mitä mä halusin ja odotin iteltäni. En mä nyt ajattele että kaikkien pitää olla täyden kympin oppilaita, oon tosi ilonen monien mun kavereiden puolesta kun ne sai sellasia tuloksia mitä ite halus. Mutta se että mulla on tollaset tulokset ja MÄ oon niihin pettynyt ei auta sillä että muut kertoo miten ne ei ees vaivaudu menemään kokeisiin, että mä stressaan liikaa.

Totta helvetissä stressaan. Tää on mun koulu ja mun opiskelu ja mun menestys. Mä oletan että mä, suht fiksuna likkana ja tän alan töitäkin tehneenä, pystysin parempaan. Oon todella pettynyt itteeni. Ja siitähän elämässä on kysymys, ei siitä millasena muut sua pitää tai onko ne suhun tyytyväisiä vaan ihan tasan siitä et kelpaatko itelles. Mä tällä hetkellä en kelpaa.

Nää ekan vuoden tulokset siis ei muuten edes vaikuta loppuarvosanaan sitten kun valmistuu. Kiva. En mä tällasta rivistöä pysty pitämään varmaan yllä sitten kun tosta koulusta tulee oikeasti vaativaa. Seuraavina vuosina tulee enemmän ryhmätöitä ja anteeks vaan, ne on ihan perseestä, enkä mä halua tehdä niitä idioottien kanssa. Että vituiks tää kuitenkin menee. Met ei kuitenkaan oo mikään luksuskoulu, eli jos mä sieltä valmistun ilman että saan sitä firstiä eli parasta arvosanaa niin morjens. Mulla ei oo mitään tulevaisuutta.

Ahdistaa muutenkin ihan helvetisti toi syksy. Mun on pakko tehä tota duunia että pärjään rahallisesti, ja vaikka työkokemusta tolta alalta on, niin aiemmin kun sitä duuni haki niin tuntui et ei sillä ees oo mitään väliä. Ei tullut kutsuja haastatteluihin, ei ees vastauksia, että mietin tässä onko mulla mahollista (rahallisesti sekä siltä kantilta et kelpaanko mihinkään) tehä yhtä tai muutamaa työharjottelua täällä sitten. Vitun tulevaisuus.


Aattelin, haaveilin, toivoin tänne tullessa että joo joo, kiva koulu ja uusia kavereita ja sitten etenen ihmetähden lailla mainontamaailmassa ja tapaan Sen Oikean ja koulun jälkeen jään tänne elämään sitä mun elämää mikä mulle mielestäni kuuluu. Vitut.

Tällä hetkellä mun elämä on sellasta että mulla ei oo kotia kohta, pitäis löytää se ennen kuin lähen Suomeen 11.pv eli melkosen pian. Meiliin ei oo tullut vastauksia mun kyselyihin, ei updateja uusista mahollisista kämpistä. Alukshan mun piti muuttaa mun kämppiksen kanssa mutta se nyt miettii kotiinpaluuta eli ei. Me ollaan hyviä kavereita mut oli toi kämpänettintä aika rankkaa henkisesti, ja nyt jotenkin on helpottunut olo että voi tehä sitä yksin ilman kompromisseja, vaikka käytännöstä se tekikin hankalampaa. Raha-asioita mä en ees jaksa enää miettiä.

Mä oon myös tosi yksinäinen. Tuntuu että kaikki ne kaverit ja sosiaalinen elämä mitä hehkutti kun tää vuosi alkoi, niin mitään ei sit oikeestaan jäänyt käteen. Ne on ihan kivoja tyyppejä joo ja varmaan voidaan käydä pubissa koulun jälkeen, mut jotenkin ne on tippuneet siltä jalustalta mihin mä ne kuvittelin - että nyt löytyi hengenheimolaisia ja meistä tulee ystäviä. En tietenkään ollu niin onnekas. Pelottaa jotenkin tosi paljon noi kaks seuraavaa vuotta, että tuleeko musta ihan sulkeutunut ja kaikki muut jatkaa elämän voittokulkua ja mä vaan nyhjään yksin röökinurkassa?

Että tässä kun edelleen, jo 28 vuotta jatkaa tätä elämän sivustakatsomista niin sitä tajuaa helvetin selkeesti että mulla ei kyllä oo yhtään mitään sisältöä elämässä. Tai on, mutta se sisältö ei oo täällä. Mutta mä en oo onnellinen siellä missä se sisältö on.

10 kommenttia:

Jamy kirjoitti...

Eikä, ei nyt oo vissiin mikään ulkosuomalaisten paras phase tässä vuodessa!

Musta nyt tuntuu, että sulla on jotenkin se ressi, mitä on tullut just esim. noita koulujuttuja väsätessä ni lauennut ja siks tuntuu, et kaikki on ihan paskaa!

Asioilla on tapana järjestyä, ja ainakin jossain kohdassa sulla on siellä röökinurkassa seuraa! Jos ei Metissä, niin ainakin vaikka siinä indiepaikassa sun lähellä!

Muista kans, et kun elämä potkii koviten päähän, niin jotain hyvää on odotettavissa, niin se aina menee! Eli nyt jos olis odotettavissa, että löydät jonkun ihan mielettömän kämpän pian kivalta paikalta ja hyvällä hinnalla, ja kun vittuuntuneena kannat ensimmäistä pahvilaatikkoa vanhasta kämpästä pois, niin törmäät johonkin Jude Lawhan joka pelastaa sun paskat ajat!

Oon ihan varma! <3

Ps. puhuttiinko jo niistä pitkistä lauseista.... Oisin terveyshoitajapsykologioinu enempi (katoin ehkä just kaikki Kumman kaat taas läpi), mutta en oikein nää mun silmätippojen läpi mitään :(

Anonyymi kirjoitti...

Mut hei, ajattele positiivisesti! Kohta oot tääällä, meidän kanssa! <3 Mä en enää malttais oottaa että meijän Sanna tulee kotiin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

L

Katri kirjoitti...

Voi Sanna <3 Suruttaa lukea että sulla on nyt niin huonot fiilikset :/ mutta voin yrittää lohduttaa sillä, ettei susta vois ikinä tulla mitään yksinröökinurkassanöhjääjää, mä voin taata sen! Oot ihan liian ihana ja sosiaalinen ja fiksu tyyppi siihen :) Mieti, jos yhtenä vuotena tutustuit jo näin moneen ihmiseen niin mitä seuraavat kaksi ja ehkä mahdollinen loppuelämäkin Englannissa sulle tuo! Ja samaan aikaan ne ekan vuoden suhteet kehittyy koko ajan.

(Jos ei jostain syystä silti nappaa niin mä voin uhrautua ja alkaa röökaa vaikka mulla onkin tää astma ja sit voidaan tos meiän lasitetulla partsilla täällä Mansessa tukehtua sinne lasien sisäiseen savuun.)

Paljon tsemppiä kämpänhakuun! Voin kyl kuvitella miten stressaavaa se on, helpoin tie ois varmaan ilmottautua jonkun agencyn listoille mutta ne taas taitaa velotella aikamoiset välityspalkkiot hyi :S Mut eiköhän se lopulta nappaa, kaikki kumminkin aina järjestyy! PLIM!

Mulla kun on kokemusta aika kirjavasti näistä arvosanoista niin korjaan vähän että A = 70-100, B = 60-69, C = 50-59, D = 42-49, E = 40-42 ja F(ail)= alle 40 :D

Sanna kirjoitti...

Jamy - Kiitos muru ♥ Joo mä luulen kans et just toi miten mahtavaa meillä on ollut noi ekat ajat ulkosuomalaisina, kun kaikki on vaa ollu uutta ja jännää ja upeeta, niin nyt se on vähän tasaantumassa. Ja onhan se ihan mieletön henkinen ponnistus muuttaa ulkomaille ja alottaa/rakentaa uus elämä, että ei ihme jos kaikki stressi jossain vaiheessa laukee! Ja täällä noi pienehkötkin asiat tuntuu isommilta kun ne tapahtuu tavallaan sellasessa ympäristössä missä sulla ei oo sitä totuttua tukiverkostoa mitä kotimaassa on ollu. Ah Kumman Kaat ois nyt kyllä poikaa! Mmm, poikaa... :D Toivottavasti silmätipat kohta auttaa ja näät taas kaiken selvemmin! Kuuntelin just tossa Apista ja yhessä biisissä sanotaan et vain tuska meidät herättää kaiken selvemmin näkemään. Mennään sillä. Ihanaa viikonloppua, toivottavasti sulle tapahtuu jotain fantsua! ♥

Lulu - No niimpä! Vähän pelottaa jo ajatella et millaseen elämään sit ton kolmen mahtiviikon jälkeen palaa mut nautitaan nyt eka toisistamme ♥

Katri - ♥ Hahahahaha jos SÄ tarjoudut mun seuraks sinne röökinurkalle ni en voi olla ihan paska tyyppi, toi niin pelasti mun aamun ja päivän :D Lasitettu parveke muuten kuulostaa niin helmeltä. Ja ihan totta, tää eka vuosi on kuitenkin sellanen pohjustava kokeilu, että kun ainakin kaks vuotta on vielä jäljellä niin eihän sitä tiiä mitä sitten seuraavaks tapahtuu. Me kokeiltiin kun etittiin viel kämppiksen kanssa noita agencyjä, ja parissa näytössä käytiinkin et ne toimii aika hyvin (tai varmaan just parhaiten, Gumtree-kokeilu oli total fail) mut todettiin et ne ottaa niin paljon rahaa välistä ja pyytää niin paljon papereita et ei ainakaan nyt ollut mitään mahista ottaa niitten kautta. Piti olla takaajaa ja kolmen kuukauden palkkaa ja ties mitä.
Ja superiso kiitos noista gradeista! Päivitänkin ne johonkin. Hah aloin yöllä kelailee et ehkä mun 55 oli vaan hätäsesti luettu ja oikeesti se on 95 :D

Erica kirjoitti...

Voi ei =/ Opiskelijan elämä on välillä vähän liian rankkaa mutta hei voin lohduttaa että ei niitä arvosanoja työelämässä kukaan kattele. Noh,en tietenkään tiiä että meinaatko jäädä Englantiin töihin vai Suomeen mutta Suomessa mulla ei ainakaan oo pahemmin kyllä katottu amk-todistuksia. Toki nyt aina joku ne syynää mutta suurimmassa osassa haastatteluissa ei. (Englannissa voi olla toki toinen käytäntö, en tiiä siitä mittään :D )

Musta tuntuu että sä oot kyllä sosiaalinen että nurkkaan vaan tollaset ajatukset. Ja musta saa kyllä aina pubiseuraa niin voidaan sosiaalistua yhdessä jos et muka olis sosiaalinen :D

Ja niin hei, viimeisenä jymyjuttu, (nurkkaan hei tää anonyymius!) Annoin sulle pari vinkkiä noista asuntosivuista facebookissa ;) Kyllä se kämppä löytyy koska mäkin sen löysin :D (Älä anna nimimerkin hämätä...)

Katri kirjoitti...

No nii-i, eli siltä pohjalta voit tulkata!!!

Joo hyi ne vaatii jotai noit ihan järjettömii juttui, varsinki jos ei oo takaajii UK:ssa jne. Apua mikä gumtree-kokeilu, löytykö asuntonäytöstä vaan joku pippelinnäyttäjä jossai sivukujalla :D (luin liikaa evening standardia ja metroa sillon aina metrossa aamusin).

Ehkä se onkin ja ne on vaan kirjottanu väärin, haha!

Sanna kirjoitti...

Erica - Ootko taas viinipäissäs kommentoinu ku tollee aloit paljastelee :D Hihi, menin heti sherlockeilee ja luulen et nyt tiiän kuka oot! Jännää. Mennää elokuussa sokkososiaalitreffeille ni paljastetaa kaikki sit :) Joo ei Suomessa mullakaa kateltu mitää tokareita, mut tääl ne tosiaan kattoo niitä. Et kun oot valmistunu ni jos et valmistunu yliopistosta arvosanalla First tai 2:1 ni ei sulla hirveesti jakoo oo. Usein noi työpaikkailmotukset jo sanoo ettei muiden tartte ees vaivautua. Onneks mulla nyt kuitenki on tällä hetkellä toi First vaikka kitisenki, täytyy vaa yrittää pitää toi taso yllä.
Katri - Gumtreestä löyty vaan huijareita ja idiootteja ja ties mitä spämmäystä. Pippeleitä onneks ei näkyny! Mut joo, en ees tiiä mitä ne ois vaatinu jos ei ois ollu UK-takaajaa, mulla ei ollut mut sit kaikki meni muutenki vituiks ni ei tartte miettiä ainakaa tällä kertaa. Meil ainaki oli nii et jos omat tulot ei oo yli18K vuodessa ni takaaja on pakko olla.

Erica kirjoitti...

Haha, enkä ees ollu kovin viinipäissään :D Mut älä ny ihmeessä gumtreestä kattele asuntoja. Mä en oo ees vilkaissu sitä sivustoa asuntojen osalta kun oon niin monelta taholta kuullu siitä että siellä on vaan huijareita yms.

Mutta kyllä se asunto löytyy, se vaan kestää aikansa.

(Pitäis varmaan vaihtaa tää nimi nyt sitten omaan nimeen mut jos sitten seuraavalla kerralla koska nyt oon liian laiska :D ... )

Jamy kirjoitti...

Voitko muuten selventää mulle tyhmäpäälle, et mikä on First ja 2:1? Mulla on epäilyni tosta Firstistä, mutta en kehtaa kirjottaa sitä tänne, kun oon kuitenkin jotenkin sen käsittänyt väärin :D

Ps. mulla on tunnustus täällä sulle:
http://travelordietrying.blogspot.de/2012/07/blogger-award.html

Sanna kirjoitti...

Erica - No hyvä! Mietein vaa sitä että muistat sit kommentoinees :D Joo, kyllä mä uskon (ainakin näinä hyvinä hetkinä) et kaikki menee niinku pitää ja on tässä vielä viikko aikaa. Onneks saan kamat loman ajaks kaverille ja ehkä tästä jotain joskus taas tulee. Siis Gumtree on ihan hirvee paikka, kunnon tautipesä! Ikinä mee sinne enää.

Jamy - Jesh, tänks beibs, käyn tsekkaa! Ja siis toi first ja 2:1 on loppuarvosanoja jotka saa sit kun valmistuu, ja toi on niinku paras ja toka paras. Ja ei oo yksilöllisiä vaan monet voi saada. Ja joo tiiän et selostin sulle ja ymmärsitkin, aattelin selostaa uusiks julkisesti kaikille kommenttiboksivaklaajille!