tiistai 19. helmikuuta 2013

The Geffrye Museum.

Viime sunnuntaina oli sen verran ihana, keväinen ilma että sisäinen kulttuuri-ihmisenikin heräsi. No okei, osasyy saattoi olla että kerrankin mulla oli viikon Oyster käytettävissä eli saattoi matkustaa suht vapaasti. Mietein eka et olis piipahtanut noissa isoissa museoissa (ne on kans melkein aina ilmasia) mutta sitten löysinkin The Geffrye Museumin. Siellä on näytteillä siis brittiasumista 1600-luvulta nykypäivään, joten mikäs sen kiinnostavampaa kuin vähän kurkistella menneisyyden sisustukseen! Paikka oli myös saanut paljon kehuja, ja sijaintikin oli melkosen passeli.Museo sijaitsee Hoxtonissa jonne mun luota pääsee kätsyllä 10min kävely+10min overground -yhdistelmällä. Museo on ihan aseman vieressä, sinne on selkeät opasteet. Jo paikan piha on jotenkin tosi kiva, ja rakennus itessään myös uhkuu semmosta vanhaa brittiläisyyttä - se on alunperin ollut vanhainkoti.

Ensimmäiset ihmiset mukavan respasedän jälkeen oli tietysti suomalaisia turisteja. Jännän kotoisa olo tuli heti, how fitting, kotimuseossa kert kun oltiin. Esillä oli siis olkkareita menneiltä ajoilta, ja huonetta edelsi aina semmonen infohuone missä kerrottiin tarkemmin että kuka talossa on voinut asua, oli pohjapiirrosta ja esineitä tarkemmassa esittelyssä.

Silloin kun talo oli alunperin ollut se vanhainkoti, siellä oli myös ollut kappeli, joka oli edelleen esillä ihan melkein semmosen kuin oli ollutkin. Sitten oli pari eri lukuhuonetta, mikä oli musta ihan mahtava idea: siellä oli siis vapaasti luettavina vaikka mitä sisustus- ja puutarhakirjoja.Tykkäsin tosta museosta kyllä kovin, semmonen symppis ja musta kovin mielenkiintoinenkin. Harmitti vähän ku oli köyhäilymielellä liikkeellä, siellä oli meinaan ravintola jossa myytiin perinteistä brittiruokaa - se vois olla aika kiva lisä tolle visiitille!Äh, pahoittelut tästä kuvien vähyydestä ja paskuudesta - mua aina pelottaa kuvata museoissa, siks en oikee tee sitä. Se on aina kielletty joka paikassa, ja koska oon ehkä lainkuuliaisin nössö tällä planeetalla, en uskalla harrastaa sitä. Tuolta nettisivuilta saa aika hyvän tuntuman paikkaan :)

Jos teillä ois millanen vaa museo, millanen se olis?

Ei kommentteja: