sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Erilainen viikonloppu: lauantai.

Olipa ihanan erilainen ja aktiivinen viikonloppu. Oon notkunut museoissa ja viettänyt aikaa mun kämppisten kanssa ja juoruillut Suomi-tyttöjen kanssa ja syönyt hyvin ja tuntenut eläväni Lontoossa. Siis siinä Lontoossa joka on muutakin kuin koti ja koulu ja lähikaupan £9 bisselava-tarjoukset.Lauantaina käytiin kämppisten kanssa Tate Modernissa, jossa en oo aiemmin käynytkään. Mentiin sinne illansuussa, se on auki ainakin lauantaisin klo 22 asti. Sisäänpääsy ilmainen paitti erikoisnäyttelyihin (vaihtuvat), ja tällä kertaa semmonen meillä olikin suuntana: Yayoi Kusama. Mun kämppis myi tän mulle kutsumalla tota "crazy Japanese lady", ja se kyl tuntui ihan osuvalta luonnehdinnalta.Jumituttiin ravintolaan sen verran pitkäks aikaa, että ei ihan ehitty näkee koko tota näyttelyä, mutta onneks muualle museoon pääsee ilmaseks - ehottomasti kulttuuririento-listallani! En hirveesti ymmärrä taiteesta, siis en osaa keskustella siitä ollenkaan järkevästi, mutta sanotaan nyt niin että toi näyttely oli tosi mielenkiintoinen. Kivointa musta oli peilisali missä oli jouluvaloja (niin näättekö nyt miten appreciative oon korkeakulttuurin suhteen).Taiteesta en ymmärrä mut ruuasta kyllä. Taten ravintola ylimmässä kerroksessa oli ihan ta-ju-ton. Ne maisemat! Ikkunasta näkyi pimeä Lontoo Thamesin yllä, ja valaistu St.Paulin katedraali. Ruoka oli kans ihan räjäyttävää. Söin ekaa kertaa ikinä tart tatinia joka paukkas saman tien lempparijälkkärien listalle. Tyyrishän toi rafla on, mut kerrankos sitä sivistelee. Kämppiksella on vielä jäsenkortti tonne museoon, niin saatiin ilmaset skumppalasilliset. Japani-teemaan soveltuen nautittiin myös sake-vihreä tee-inkivääricocktailit. Vähän kuin ois syönyt soseutetun sushi-lounaan.Southbank on ihanaa aluetta, ja matka metrolta museolle oli kiva. Mukulakivikaduilla käpötellessä tuntui ihan että kohta kun kääntyy oikealle niin onkin hevoskärryjen vilinässä 1600-luvun Lontoossa (no okei siellä kulman takana olikin sit aina vaan joku Starbucks). Näyttelyn jälkeen käytiin vielä sivistyneiden lontoolaisten tavoin cocktaileilla Skylonissa. Vähän oli orpo olo rikkitalsituissa consseissa ja villatakissa: toi oli kans sellanen näköalabaari Southbankilla, Royal Festival Hallissa. Cocktailit oli mielettömän hyviä, yks maksoi £11.50 niin yheksi se sitten jäi. Meinasin oksentaa ilmaiset pöytään heti tuodut pähkinät kun jouduin kattelemaan kahta nuoleskelevaa pariskuntaa. Hei hyi helvetti, miks ei voi jäädä kotiin esileikkimään? Miks pitää saartaa mut oikealta ja vasemmalta? Jos meluisassa baarissa kuulee kun toiset vaihtaa sylkeä niin vika ei voi olla mussa eikä äänentoistossa.

2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

jeee ihanaa ku on ollu ihana viikonloppu ! en oo itekkään käyny tate:ssa, noloa siiri. nyt skarppaan ja meen sinne joku päivä/ilta/viikonloppu !

Sanna kirjoitti...

Siiri - no worries, eihän tässä ny joka paikkaan voi mitenkää ehtiä! mut suosittelen kyl et meet vast kun sss-tön kuu on ohi, koska ne kakut, to die for!