torstai 31. toukokuuta 2012

Ensikosketus terveyshuoltoon.

Terveisiä ensiapupolilta! Tai kuten täkäläiset sanoo, A&E:ltä (accident and emergency). Tai no siis olin siellä eilen myöhäisillalla.

Taas yks syy lisää vihata tätä kesää. Tiiättekö kun on helvetin kuuma, tennarit on liian kuumat, sit joutuu hillumaan jollain pilipali-kesäkengillä? Sitten tulee rakkoja, ja parhaimmassa tapauksessa ne tulehtuu ja se tulehdus leviää. Jesh.

Eilen töissä aloin kummastelemaan kun jalkaan sattuu pirusti, ja sitä zoomaillessani huomasin et ompas se turvonnut. Sit yhessä vaiheessa töissä tuli taas sellanen kuumekohtaus mitä tuli edellisiltana. Könkätessäni himaan googlailin oireitani ja päättelin että mulla on rakko tulehtunut. Sehän on levitessään potentiaalisesti melkosen vaarallinen, joten himaan päästyäni näytin sitä mun lekurikämppikselle ja se käski painella samantien tonne ensiapuun.

En voi tarpeeksi ylistää tätä brittiläistä sairaanhoitoa! Ainakaan tän ensikosketuksen perusteella. Suomalaista sairaanhoitoahan aina ylistetään, mutta kyllä tää pistää vielä paremmaks. Käynti polilla oli OIKEASTI ilmasta eli jälkikäteen ei postiluukusta tule laskua. Lääkkeet oli ilmaset ja ne sai polilta mukaan. En joutunu kauheesti venailemaan, oliskohan puoltoista tuntia mennyt kokonaisuudessaan (vähän eri kuin joissan Meikussa hengaillut neljä tuntia). Ekaks kävin terkkarilla alkutsekkauksessa, sinne pääsin about puolen tunnin jälkeen. Sitten lekuria oottelin ehkä 45 minuuttia. Henkilökunta oli tosi kivaa ja osaavaa.

Mun diagnoosi oli oikea: rakko oli tulehtunut ja se tulehdus on levinnyt muualle jalkaan. Sain antibiootit, niitä pitää popsia neljä kertaa päivässä viikon ajan (tuntuu ihan tosi isolta annokselta, yleensä kun syö niitä 2-3 kertaa päivässä ehkä viiden päivän ajan Suomessa). Ja käsky oli tulla heti takaisin jos mitään muutoksia tapahtuu, koska toi tulehdus on enemmän levitessään potentiaalisesti melko vaarallinen.

Höh, harmittaa, mutta mieluummin yks tulehtunut jalka kuin joku lämpöhalvaus. Eniten ketuttaa se et tänään ois ollut Miike Snow'n keikka ja olin menossa kattomaan sitä, mut ajatuskin siitä et könkkäis keikkapaikalle, seisois siellä muutaman tunnin ja sit könkkäis takas himaan, on ihan mahdoton. Jos siellä ruudun takana on joku ketä haluis ja pääsis tonne keikalle, let me know, viskaan lipun meiliin! Eikä maksa mitään.

Iloisempaa päivää teille, murut ♥

PS. Päivän paras uutinen oli silti lukea Facebookista et mun bestismurut lentää tänne mun synttäreiks! Niin monta sydäntä ettei oo tosikaan!

PS2. Pahoittelut kuvattomasta postauksesta, tää perkeleen blogger näyttää kans olevan vähän tulehtunut.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Soon, very soon! Mä en malttais oottaa enää syyskuuta! Ei siin muuten, mut pääsee shoppailee. Ei sust välii :D

Joojoo, sydänsydän.

L

Anonyymi kirjoitti...

kesä ei ole kyllä ollenkaan kiva sulle.muakaan se ei aina helli noiden ötököidensä kanssa mutta sulle se oli nyt kyllä aika epäreilu :( hyvä kuiteski että asia selvis nopeesti.
en sitten tiedä siitä suomalaisesta sairaanhuollosta, äiti ja johannahan sitä aina haukkuu :D

Milla~

Sanna kirjoitti...

Lulu - ♥ Niimpä! Praimaaaark!

Miltsu - Hahah, joo kesä ei kyllä oo meidän aikaa ei sitte ollenkaa! Ei siinä suomalaisessakaan sinänsä hirveesti aina oo vikaa, mut tää brittiläinen vei kyl ylivoimasesti paikan mun sydämessä.

Anne kirjoitti...

Mä komppaan ton brittiläisen terveydenhuollon kans! Vaikka en oo ensiapupolilla käynykään olleskaan (vielä) :) Toivottavasti jalka on jo parempi!

Jamy kirjoitti...

:( Onpa ikävää! Mulla on kestänyt kaks viikkoa lukee blogeja läpi, mäki oon vähän tulehtunut!

Sanna kirjoitti...

Anne - Eläköön englantilainen hoito! Monellakin tapaa, hahahahahaha :D

Jamy - Hitaasti hyvä tulee :D Joo on parempi jo, kolmantena päivänä kun heräsin ni antibiootit oli tehneet tehtävänsä.