tiistai 10. huhtikuuta 2012

Passover Seder.

Torstaina vietettiin Passover Sederiä, eli juutalaisten juhlaa. Miksei! Meistä ei kyllä kukaan ole juutalainen, muutama kaveri on, mutta oli ihan mahtava ilta. Vähän kuin perheillallinen, kaikki vaan vittuilee ja mässää ja kittaa viiniä. Samalla kyllä opein ihan uusia juttuja juutalaisuudesta.

Alotettiin suhteellisen myöhään, ja vedettiin noi uskontojutut aika nopeesti läpi koska ihmiset oli melkosen nälkäisiä eli kärttyisiä :)

Alkuasettelu oli tärkeää. Pöydässä oli persiljaa ja munia ja leipää ja sit tällanen lautanen, jossa melkein jokainen asia symboloi kyyneliä. Oikeastaan koko ilta symboloi kai kyyneliä.

Sitten sipsien piti kanssa olla kosheria! En maistanut noita koska s&v-sipsit on hirveitä.Niitä voi dipata esim. pilkottuun maksaan, mikä oli ihan hyvää, jos tykkää maksasta.Alkuruuaksi kanakeittoa! Oli superherkullista.Tällasista sitten seurattiin illan kulkua. Tapoihin kuuluu että vanhin ja lapsellisin, eli meikä, lukee jonkun osan, sitten nuorin lukee jonkun osan, sitten kaikki lukee vaihtelevin tavoin, esim. mahdollisimman nopeasti tai takaperin. Jännää.Kaikilla piti olla naamarit. Nämä on ne kymmenen vitsausta tai niitä niin.Eli näitä. Mä olin tietysti toi Holy one. Jossain välissä kävi ilmi että mut piti mahdollisesti uhrata, mut sitten se vähän jäi.Muumit on luonnollisesti tärkeä osa tätä juutalaisperinnettä.Ruuaks syötiin lihapataa ja kvinoaa. Jälkkäriks oli hedelmäsalaattia, mutta siitä nyt ei oo kuvia kun olin too busy drinking.Oli kyllä aivan mahtava ilta! Vieläkin muistelee sitä niin hyvillä mielin :) Perjantaina meillä sitten oli kotibileet, Woman Party -teemalla tällä kertaa, joka oli myös mitä hauskinta.

4 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Hei wau, teillä riittää iltamaideoita! Just tossa eilen taas angstasin Juusolle kun en päässy Woman Partyihi ja keksin teille seuraavaks ideaks sitten Unisex Party! Tai hattubileet ois myös käheet.

Ihanaa, että en oo ainoa joka vihaa S&V-sipsejä, oon luullu että oon meiän suomiporukasta ainoo! Pelastit mut, pus.

ps. Hieman hienoja noi maskit, itekö teitte?! :o

Sanna kirjoitti...

Katri - Haha :D Hattubileet ois kyl fantsut. Joo, noi mun kämppikset on aika idearikkaita, ja onneks myös paljon parempia kokkeja kuin meikä. En ymmärrä miten joku voi tykätä S&V-sipseistä. Vika ei oo meissa vaan muissa! :D

Jamy kirjoitti...

Voi, mun tekis mieli kans pitää jotkut iltamat, mut täällä tuntuu nyt jengi vähän nihkeästi innostuvan yhtään mistään. Varsinkin noi Woman Partyt kuulostaa hyvältä.

Ja pakko todeta, S&V-sipsit olis parempia pelkkinä S-sipseinä!!

Sanna kirjoitti...

Jamy - anna mennä! Kyl ne teemahippalot sitte aika usein kuitenki saa väen innostumaa, ja täytyy sanoa et jos vertaa näitä illalliskutsuja ja messeviä kotibileitä niin on se kiva kun on vähemmän väkeä, pystyy puhumaan kaikkien kaa huutamatta, saa hyvää ruokaa eikä tartte pelätä et homma lähtee käsistä. Känni kuitenkin on päällä molemmissa :)