sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Hulinaviikko I - koulu.

No morooo.

Vähän ollu hullu hulinaviikko. Se kun viime postauksessa sanoin et pitää laittaa pyykinpesutkin kalenterii ni ei ollu paljoo liioteltu. Tänää esimerkiks unohdin ihan täysin et piti skypettää rakkaan pikkusiskon kanssa :(

Väsyttää ja stressaa. Jännä sanoo noin koska just Facebookkiin laitoin statuksen et oon onnellinen. Mut tiiättekö kun se onnellisuus on se pohjimmainen tunne ja stressi semmosta arkiasioiden stressausta? Tai no en tiiä onks koko tulevaisuus kovin "arkiasia". Mut ainakaan tällä hetkellä en mieti elämän tarkotusta ja sitä miten voisin olla onnellinen.

Koulussa oli ekat luennot. Meillä on neljä moduulia eli kurssia per lukukausi, nyt syksyllä ne on kaikki pakollisia mut myöhemmin niistä saa puolet valita itse. Mun kurssit syksyllä on History of Mass Media, Introduction to Marketing, Introduction to Advertising ja Trends in contemporary society (miten muuten heti tulikin semmonen olo et oon kertonut nää aiemminkin? mun lähimuisti pätkii). Mielenkiintosta siis!


(Painaa ihan perkeleesti.)

Tossa kuvassa on osa mun kirjoista. Sanon "osa" siksi, että oon vahingossa tilaillut vääriä kirjoja - trust me, noi ei myöskään oo halpoja. Tämä johtuu siitä että alustavissa kurssioppaissa luki eri kirjat mitä sit kerrottiin ekoilla luennoilla. Onneks suuri osa noista on semmosia yleispäteviä käsikirjoja, mitä tulee käytettyä seuraavinakin vuosina, ja joita suositellaan ekstralukemisiksi kursseille.

Tavallaan nyt on kiva olo että koulu alkaa kunnolla. Oikeestaan oon ihan paskapaniikissa.

Toivottavasti se on vaan tätä ekojen viikkojen paniikkia, tulee niin paljon uutta, ja kalenterin järkevä täyttö on vielä hakusessa. Kaikilla kursseilla on erilaisia tehtäviä, jotka monet vaikuttaa ihan kivoilta, mut ahdistavinta on se että koulun kirjastossa on vaan x määrä kirjoja ja siinä vaiheessa kun ne kaikki on menneet ja ylihuomiseks pitäis tehdä tiivistelmä tekstistä johon en pääse mitenkään käsiksi.. Äh. Siks ehkä lähinkin ostaa noita kirjoja niin himona.

Sitten on ne "additional reading" -listat. Terve. Kursseilla on siis yleensä 1-3 pakollista kirjaa, ja helvetin pitkä lista kaikkea suositeltavaa lukemista. En osaa yhtään vielä arvioida miten paljon niistä pitäis lukea omalla ajalla että sais parhaan mahdollisen arvosanan.

Niin noi arvosanat. Täällä Briteissä tuntuu olevan vähän se meininki et eka vuosi mennään lusmuillen, ihmiset on ekaa kertaa pois kotoa ja keskittyy siihen tinttaukseen (miten ne pystyy? mä otan pari bisseä joku ilta ja seuraavana päivänä ihan kooma). Sitten seuraavana päivänä vihainen kalkkis-Sanna istuu luennolla ja tekis mieli tirvasta niitä vieressä kikattelevia tekstailijoita.

Monet sanoo et ihan turha nyt stressata ekasta vuodesta, se on niin helppoa. Ehkä onkin, mut mä haluan tehä nyt jo parhaani, koska tokana vuonna pitää kuitenkin tehä oikeesti töitä ja vaikeetahan siihen rytmiin on päästä jos on vaan mennyt heittämällä tän ekan vuoden. Asetan ehkä itelleni liikaa paineita, ne pään sisäiset pahimpia onkin.

Yhellä kurssilla ope näytti sliden jossa luki että noin 9 tuntia per viikko yhtä kurssii varten pitäis opiskella koulussa ja itekseen. 4 x 9 lienee 36. Ton tuntimäärän lisäks menin ilmottautuu mukaan koulun lehteen, johon pitäis nyt puolessa toista viikossa tehä muutama juttu, joista yks vaatii koko päivän vakoilua toisella kampuksella. Mulla on vapaata maanantait ja torstait (joista osa ois kiva tehä noita koulujuttuja tai pestä sitä hiton pyykkiä). Sit meen viikonlopuks nyt Suomeen, ja sitä varten pitäis ostaa häälahja ja vaikka joku vaate ettei tartte alasti juhlia.

En tajuu missä välissä ihmiset tekee sit sen osa-aikatyön ja vähän elääkin välillä. Mä en oo mukamas ehtiny ees kirjottaa tai lukea blogeja.

Mut onneks on ihan mahdollista et tää on se alkushokki, ja parin viikon sisällä sitä on jo rakentanut järkevän aikataulun. Tällä viikolla meni aika paljon ilta-aikaa sosiaalisissa riennoissa, eli voikin sit mukavasti keskittyä neljän seinän sisällä naputteluun seuraavat viikot.

Onneks mun kaveripiiri koulussa on samoissa fiiliksissä! Tai ei siis sillä et nautin et muut stressaa, mut ne kans haluaa koulun tehä kunnolla, voidaan sitten aina purnata luentojen jälkeen miten pässejä osa niistä muista on.

Oon nyt ihan tosi tosi onnellinen et päätin kattoo tän koulun eka kunnolla ennen ku miettii työasioita. Vaikka kolme päivää viikossa kuulostaakin ihan naurettavan vähältä, suomalaisen mielessä ainakin, niin kyllä tässä hommaa on.

4 kommenttia:

Lulu kirjoitti...

Hikke <3

Mua vähän kyl harmittaa etten näe sua nyt ku meet Tampereelle... Mut sit ens kuussa!!!!!!! :)

<3

Sanna kirjoitti...

Truu hikke, etupenkin lemmikki! ei oo enää montaa yötä siihen ens kuuhun <3

Katri kirjoitti...

Hei hölkyn kölkyn, et tarvi lahjaa, riittää ku tuot ittes paikalle :) Mielellään joo vaatteet päällä :D

Sanna kirjoitti...

Heissulivei, check and check! Jeeee kohta nähään <3