keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Mikä v*tun media?

(Otsikko lainattu entiseltä kollegalta joka tolla tavalla kuvasi suhtautumistaan aiheeseen teininä.)

Mä suoritan kolmen vuoden kandia London Metropolitan Universityssä. Mulla on yhdistelmätutkinto, eli joint degree, Advertising & Marketing Communications and Media Studies. Toi AMC on siis yks kokonaisuus, joka on tavallaan mun "pääaine" ja kurssikaverit sieltä on tavallaan kotiluokka, ja "luokanvalvoja" on tosta aineesta kans.

Yks lukija kyseli mitä se media studies tarkalleen ottaen on, että opiskelenko journalismia vai telkkaria vai mitä. Itse asiassa toi media studies on, ainakin nyt vielä, jotain ihan muuta :) Se on faculty of applied social sciences (about yhteiskuntatieteellinen suomeks?) alla. Ja aika paljon nyt on ainakin keskitytty mediaan yhteiskunnalliselta kantilta, miten se on muuttanut yhteiskuntaa, muuttaako yhteiskunta mediaa ja sitä rataa. Tykkään tosi paljon tosta, kun aina on yhteiskunnalliset jutut kans kiinnostanu. Eli tavallaan niinku opiskellaan median vaikutusta yhteiskuntaan.

Tällä lukukaudella mulla on media studiesin puolelta kurssit History of Mass Media ja Trends in contemporary society. Toi menee kivast AMC:n kanssa, tuntee ainakin kohdeyleisön sit lopulta hyvin ku tietää miten yhteiskunta toimii, millasia ongelmia Briteissä on, miten ihmiset elää ja ajattelee.

Meillä on aina neljä moduulia = kurssia per lukukausi. Nyt syksyllä ne oli valmiiks päätetty jotta alottaminen ois helppoa, sitten seuraaville lukukausille voi valita ite annetuista vaihtoehdoista. Mä siis luen kaks AMC-kurssia ja kaks MS-kurssia lukukaudessa.

Media studiesin alla on siis tollasia intro-kursseja median vaikutuksesta yleisesti. Sitten voi vähän valita että mille tielle lähtee: tulevaisuudessa on tarjolla esim. dokkarikurssi, digitaalinen media, valokuvaus... eli voi valita jotain mediakohtaisia kursseja. Mä aattelin ottaa mediakursseja enemmän sosiaaliselta kantilta, eli Social thought and social change, Media culture & society, sellasta ois nyt nopeesti muistellen tarjolla tulevaisuudessa.

Toivottavasti tää selvensi asiaa yhtään! Journalismi meillä on esim. ihan omana pääaineena, ja toi "media studies" on aika lailla teoreettista yhteiskunnalliselta kannalta tehtävää jaarittelua :)

Oon tykännyt toistaseks ihan paljon, vaikka noi ton aineen kurssit on niitä minkä takia eniten palaa hermo. Tai siis missä se väki on välillä vähän vajaata.

Tällä hetkellä on vähän stressiä. Kaikilla kursseilla joita mulla nyt on, niin on yks tehtävä palautettava parin viikon sisällä, sit seuraava tehtävä tammikuussa, tai sit tammikuussa on koe. Kiva kun noi kaikki paukkuu päällekkäin... Oon aika hyvin kyl saanut nyt tehtyä hommia, ja on ollut tosi kiva tehä pitkästä aikaa. Tässä listaa:

History of Mass Media - portfolio, jossa 5 eri pikkutehtävää, ja 5 eri tekstistä summary. Tammikuussa 2000-sanainen essee. Mulla oli tosi hankala hahmottaa eka tota mitä täällä tarkotetaan summaryllä, eka menikin ihan käteen. Nyt sain väliaikapalautteen toisesta tekstistä (excellent, öhömöhöm) ja tuntuu tosi hyvältä et ehkä opeinkin sitten ton ihan kivasti :)

Introduction to Advertising - case study, eli annettu kuvitteellinen juttu josta pitäis tehä oma essee neljän eri kysymyksen perusteella. Tammikuussa koe.

Introduction to Marketing - ryhmätyö, yhteensä 6000 sanaa, tehään yrityksestä analyysi (me saatiin Next joka on ihan kiva kauppa). Tammikuussa koe.

Trends in contemporary society - neljä eri pikkutehtävää (about 500-sanasta esseetä), ja sitten tammikuussa isompi essee.

Noi esseiden aiheet on ollu aika kivoja, tai siis semmosia et niit on ollut kiva tehä.

Tuleeko mieleen mitään kyssäreitä? Musta tuntuu et tästä blogista on tullut ihan vaan Sanna avautuu -sooloterapiaryhmä, vaiks tarkotus oli olla jotenkin avulias ja informatiivinen kans Lontoossa opiskelua koskien :D Että kyselkää jos tulee mieleen ihan mitä vaan!

Ei kommentteja: