sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Uskomatonta.

Eilen teki hirveesti mieli keksejä. Ei ollut keksejä. Ei ollut rahaa millä ostaa keksejä. Kämppis epäili että oon raskaana kun selitin äkillisestä sokerihimosta. Itse epäilen että se oli ihan normi-Sannaa.

Tilanne oli niin vakava että ihan FB:ssä piti kitistä keksittömyydestä. Siinä sitten keskustelujen lomassa tuli uusi, harvoin päähänpistävä ajatus: jospa leipoiskin ite? MINÄ. Leipoisin ite! Hahahahaha. Tilanteen epänormaaliudesta kertoo sekin jo että piti ihan äipälle tekstata et arvaappa mitä esikoislapsesi kuvittelee kohta tekevänsä.Keittiöstä onneks löytyi jämälaatikko joka oli täynnä vain vähän vanhentuneita jauhoja ja tomusokeria, lompsasta löytyi yllätysvitonen eli maito-, voi- ja munaostosten jälkeen operaatio Sokeria Sannalle saattoi alkaa.

Onneksi kotoa löytyi suomenkielinen keittokirja.Mokkapalat? Meillä Porissa ne on aina olleet masaliisoja (ei, en tiedä miksi niitä kutsutaan siksi), ja niin ne tulee mulle aina olemaan. Masaliisa on paljon rennompi ja herkullisempi kuin joku mokkapala.Sen sijaan meiltä ei löydy sähkövatkainta. Vispasin tällä ja vispilällä tunnin, eikä mikään vaahdottunut. Sitten lykkäsin taikinan blenderiin. Ei vaahdottunut.

No hyvältä se silti maistui! Taikina näytti tältä paistettuna, eikö oo ihan normaalin näköistä?Ja koska siis tomusokeri oli vähän vanhaa, niin se jäi tollaseks kokkareiseks tohon päälle. Mutta maku! Ah se maku! Ihan melkein kuin äipän tekemää! Näkö nyt ei ollut ihan priima, mutta ottaen huomioon että tää on ehkä viides kerta kun yritän tehä masaliisaa ja tää on ehottomasti parhaimman näköstä tähän mennessä, niin kutsuisin kyhäelmää työvoitoksi. Ens kerralla ehkä siitä tulee jo ihan täydellistä, kun tomusokeri on kunnossa - en jaksa ottaa stressiä siitä vaahdottumisesta, ei missään tuntunut ettei mennyt ihan niinkuin reseptissä :)Mietein samalla tota kuvaa katellessa että voisko muuten olla yllättävän hyvää jos tohon päälle ripottelis homejuustoa?

(Jätin keittiöön tarjolle noita paloja - meillä on tapana että tarjotaan kaikille noita leipomuksia. Jännästi on ihan koskemattomia noi palaset, en yhtään ihmettele että mun kämppikset ei luota mun taitoihin ottaen huomioon että ne tuntee mun ruanlaitto-taidot..)

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

hmmm. homejuusto plus suklaa. Pitaaki joskus kokeilla. Oletettavastihan se on ihan kauheen allottava yhdistelma ja ehka ku ees ajattelit tota niin oot raskaana..

Ma halun kans mok..masaliisoja. Ootte te porilaiset kans yksii...

Sanna kirjoitti...

Mikä v***u meitä porilaisia oikein vaivaa? Siinäpä vasta kysymys.

Homejuusto+pipari, marmeladi+brie, mansikat+vuohenjuusto, mikä jottei masaliisa ja homejuusto! Täytyy varmaan perustaa uus tagi "Sannan kokeileva keittiö" :D

Anonyymi kirjoitti...

Mochapiece :D <3

Sanna kirjoitti...

Olin nii busy juttelee sun kaa etten ehtiny aattelee :D