perjantai 9. syyskuuta 2011

Keittiöihme.

Osaan kokata. Osaan kokata tonnikalanuudelia, tonnikalapastaa, ja ihan killeriä perunamuusia. Usein myös paistamistani kalapuikoista tulee ihan hyviä. Sämpylät menee jos on tarpeeks voita päällä, ja myös munakas on toisinaan maukasta.

Mutta nyt! Eilen tein kasvispastaa, joka maistui ihan intialaiselle. Ja tänään totaalisesti ylitin itseni tekemällä uuden aluevaltauksen, jota kutsun jääkaapistalöytyvienasioidenyhdistely-laatikoksi. Tämä on aika upeasti suoritettu multa, joka eilen keittiötä siivoillessaan vahingossa käänsi kaasuhellan päälle. Meni tunti ennen kuin tajusin että se että kämppä haisee kaasulle saattaa mahdollisesti olla vaarallista. Vähän jännitti sytyttää liekkiä kaasun saastuttamassa keittiössä, mutta todistettavasti olen edelleen hengissä.

Koska siis tämä jääkaappijämälaatikko maistui aika hyvältä, aion nyt tehdä jotain hemmetin historiallista ja jakaa reseptin täällä. Tärkeimmät ainekset olivat, ylläripylläri, pasta, tonnikala ja erinäiset juustot.

Alkutilanne:



Ruoanlaitossa tärkeintä on oikea tunnelma:



Ennen uunia:



Uunin jälkeen:



Avot! Ei paskempaa. Paistoin tuoreita herkkusieniä (nää tuoreet herkkusienet on mun uus ykkösrakkaus) ja purjoja, lykkäsin tonnikalan vähäksi aikaa pannulle lämpenemään. Sotkettiin uunivuoassa tuo ja pasta, sekaan fetaa. Kupissa äidin ohjeiden mukaan pari munaa ja tilkka maitoa (se kuulemma kiinteyttää laatikon, toisaalta se ei kyllä kiinteytynyt yhtään, eli ehkä sitä maitoa ei tarvitse ihan niin isoa tilkkaa mitä mä laitoin). Samaiseen mukiin vähän levitettävää vuohenjuustoa ja mausteet. Tykkään ite lähinnä raaka-aineiden mausta enkä osaa käyttää mausteita (vannon yleensä pitsamausteen ja ranskanperunamausteen nimeen), niin heittelin vähän vaan pippuria mukaan. Oikein makoisaa. Siis jos tykkää pastasta, juustoista ja tonnikalasta. Jos ei niin on tosi outo.

Muuten sitten tänään kävin taas kulttuuria harrastamassa. Kätevästi naapurikadulta löytyi ilmainen galleria Candid Arts, jossa oli meneillään valokuvanäyttely (huom. ilmainen). Kuvat oli osa ihan hienoja, osaa en yhtään tajunnut. En tiiä mikä koko näyttelyssä oli se punainen lanka vai oliko sitä.





Jatkan nyt tätä huumaperjantaita telkkarin ja lopun valkkaripullon merkeissä. Aion myös mahdollisesti syödä Kitkatin. Ihanaa viikonloppua!

3 kommenttia:

Lulu kirjoitti...

SANNA! Mä oon ylpeä susta!!!!! Kokki!!! <3

Sanna kirjoitti...

Jeee, kiitos! Oon kans ite ihan superylpee itestäni. Tänään tein mansikkapirtelöö (ilman rommii) ja ihania kolmiovoileipiä, huomenna aattelin kokeilla sosekeittoja!

Lulu kirjoitti...

Hahaa :D Toinen on ihan innoissaan :) Hyvä! Vaik sosekeitot on mun mielestä ällöpahoja :D